Kezdőoldal arrow Fogászati kezelések
2018.04.21 [07:33]
DR. IMMUN termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Szájvíz
Szájápolás Tudástár
Anatómiai ismeretek
A fogászat története
A helyes szájhigiénia
Fog- és Szájbetegségek
Fogászati kezelések
Terhesség és fogak
Gyermekek fogazata
Betegségek és fog
Életmód és a fog
Hajhullás és fogászati góc
Fogászati eljárások
 
Tömések

A fogászatban tömés alatt azt a műveletet értjük, mely során, különböző anyagokkal, helyreállítjuk a sérült fog integritását. A fog tömésére általában fogszuvasodás vagy valamilyen trauma következtében kerül sor. Viszont túl nagy hiányok esetén már nem lehet töméssel helyreállítani a fog struktúráját, ilyenkor fogművek készítéséhez kell folyamodni.
Tovább...
 
Gyökérkezelés

A fog keményszövetei (zománc és dentin) alatt a fogbélüreg található. Ennek tartalma: érképletek, idegek, kötőszövet. A gyökérkezelés során a fogbélüreg (pulpa) tartalma eltávolításra kerül, ezt a teret lehetőség szerint sterillé teszik, és olyan anyaggal tömik be a gyökércsatorna teljes hosszában, amely tartós zárást biztosít.
Tovább...
 
Koronák

A fogászatban koronának nevezzük, azt a fogművet, mely beborítja a klinikai korona egészét (teljes borítókorona) és cementezéssel rögzül. Részleges koronának nevezzük, azt a fogművet, mely a fogkorona felszíneit csak részlegesen borítja be. Ilyenek például a 3/4 és 4/5 koronák, melyek a fog négy illetve öt felszínéből a vesztibulárisat szabadon hagyják. Ugyancsak részleges korona az ekvatoriális korona, mely ellentétben a teljes borítókoronával, nem éri el az ínyszélt és csak a fog maximális domborulatáig terjed.
Tovább...
 
Hidak

A híd olyan fogpótlás, amellyel a hiányt pótló műfogakat a maradék fogakra, gyökerekre vagy az azokat helyettesítő implantátumokra (beépített fogak) rögzítjük. A hidak rágóértéke és élettartama függ attól, hogy milyen állapotban vannak a pillérfogak, mennyire szilárdan rögzülnek , mennyi és milyen alakú gyökerük van illetve milyen az íny állapota.
Tovább...
 
Fogszabályozás

A legtöbb fogazati eltérés kezelése általában a fogváltás idején kezdődik, amikor a még növekedésben lévő gyermekek állcsontjának fejlődése és a fogívek kialakulása a növekedés befejezte előtt -időben elkezdett kezeléssel- szabályossá tehető.
Tovább...
 
Fogfehérítés

Fogfehérítés, ínygyulladás, rossz lehelet

Fogfehérítés már több mint száz éve létezik és a műszaki fejlődés természetesen sokat javított az alkalmazott módszereken. Az USA-ban ezeket az eljárásokat évente több milliószor alkalmazzák és ma már Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít az un. kozmetikai fogászat.
Tovább...
 
Műfogsorok

Nagyfokú foghiány esetén a hiányzó fogak pótlásának egyik fajtája, lehet részleges vagy teljes, de mindenképp kivehető fogpótlás. Készítenek alsó vagy felső fogsort pótló protéziseket, de néhány fog pótlása is történhet ilyen módon. Az implantátumok megjelenése óta vannak akik, nem ezt a módszert választják.
Tovább...
 
Implantátumok

Implantátumok, ínygyulladás, rossz lehelet

Az elveszett fogak pótlására szolgáló, bioanyagból készülő műfoggyökeret fogászati implantátumnak nevezzük. Anyaga a legtöbb esetben ötvözetlen titán, amelyet a szervezet teljes mértékben elfogad. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mintha azt természetes fogra helyeznénk.
Tovább...
 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Szótár
Vásárlói vélemények
Hajhullás ellen
Advertisment:
Tyúkszem, szemölcs
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: