Kezdőoldal arrow Betegségek és fog
2018.04.21 [07:37]
DR. IMMUN termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Szájvíz
Szájápolás Tudástár
Anatómiai ismeretek
A fogászat története
A helyes szájhigiénia
Fog- és Szájbetegségek
Fogászati kezelések
Terhesség és fogak
Gyermekek fogazata
Betegségek és fog
Életmód és a fog
Hajhullás és fogászati góc
Betegségek és Fog
 
Cukorbetegség és fogak

Cukorbetegség és fogak ínygyulladás, rossz lehelet


A fogszuvasodásra való hajlam hasonló a diabéteszesek és az egészségesek körében annak ellenére, hogy a cukorbetegek szacharózmentes diétája kedvező lehetne a megelőzésében. Mivel a diabeteszesek nyálelválasztása csökkent, alacsony a nyál pH-értéke és a fogak természetes öntisztulása romlik. A nyál savasodását kiváltó alacsony pH-érték előmozdítja a fogszuvasodásért felelős úgynevezett savtűrő mikroorganizmusok szaporodását.

Tovább...
 
HIV/AIDS és fogak

A bőr- és nemibetegségek szájtünetei

Igen sok bőrbetegségnek vannak a szájnyálkahártyán kísérő jelenségei. Sokszor előfordul, hogy a szájban jelentkező tünetek megelőzik a bőrjelenségeket, ilyenkor a szakorvos által időben felállított diagnózis lehetővé teszi a korai kezelésbevételt.
Tovább...
 
Hormonális változások és fogak

Életünk során a nemi hormonok változásai a szájban is tüneteket okozhatnak. Minél elhanyagoltabb a száj, minél alacsonyabb fokú a szájhigiéné, a tünetek annál kifejezettebbek; ebből következik, hogy gondos szájápolással kifejlődésük megelőzhető.
Tovább...
 
Belgyógyászati betegségek és fogak

A legtöbb "belgyógyászati" betegség tünetei a szájban is felismerhetők. Így a gyomor-bél traktus betegségei, a különféle anyagcsere-betegségek esetén jelentkezhetnek szájtünetek. Gyakorisága miatt ismerni kell a cukorbetegség kísérő szájtüneteit, annál inkább, mivel ezek karbantartása a megfelelő rágás, táplálkozás lehetővé tétele révén, az alapbetegséget is kedvezően befolyásolhatja.
Tovább...
 
Vérképzőszervi betegségek és fogak

A vérképzőrendszer betegségeihez gyakran társulnak szájtünetek, sőt sokszor a szájtünetek felismerése teszi lehetővé a korai diagnózist és a kezelés megkezdését. Így a leukémiák gyakran jelentkeznek súlyos, fekélyes ínygyulladással, lázzal, a korai kezelésbevétel életmentő le
het.
Tovább...
 
Hajhullás és fogászati góc
Tovább...
 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Szótár
Vásárlói vélemények
Hajhullás ellen
Advertisment:
Tyúkszem, szemölcs
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: