DR. IMMUN termékek
Kezdőoldal
DR. IMMUN Szájvíz
Szájápolás Tudástár
Anatómiai ismeretek
A fogászat története
A helyes szájhigiénia
Fog- és Szájbetegségek
Fogászati kezelések
Terhesség és fogak
Gyermekek fogazata
Betegségek és fog
Életmód és a fog
Hajhullás és fogászati góc
Implantátumok

Implantátumok, ínygyulladás, rossz lehelet

Az elveszett fogak pótlására szolgáló, bioanyagból készülő műfoggyökeret fogászati implantátumnak nevezzük. Anyaga a legtöbb esetben ötvözetlen titán, amelyet a szervezet teljes mértékben elfogad. Az implantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható lesz, mintha azt természetes fogra helyeznénk.


Az implantátumra készülő fogpótlás jobb, mint a híd, mert nincs szükség a szomszédos fogak felhasználására. Sorvégi hiányoknál – a kivehető fogpótláson kívül – ez az egyetlen, szakmailag is elfogadott megoldás.Az implantátumra készülő fogpótlás a részleges kivehető fogpótlások reális alternatívája, és igen jó szolgálatot tesz a teljes kivehető fogpótlások rögzítésénél is.


Kinek ajánlott?

Ennek a kérdésnek az eldöntéséhez előzetes vizsgálatra és konzultációra van szükség. A műtétet tervezés előzi meg, amelynek során azt kell eldönteni, hogy az adott esetben milyen típusú és hosszúságú, illetve hány darab implantátum behelyezésére van szükség. A műtétet általában ambulánsan végzik. A behelyezett implantátumok az összevarrt nyálkahártya alatt gyógyulnak.
Nem javasolható az implantációs megoldás a túlzott alkoholfogyasztó, erős dohányos és drogfüggő betegeknek. A nem kezelt cukorbetegség és a súlyos szív- érrendszeri betegségek szintén csökkenthetik az implantáció sikerességét. Gyermekeknél – mivel az állcsontok fejlődése még nem fejeződött be – szintén nem végezhető implantáció.


Mennyi idő múlva lesz használható a fog?

A gyógyulási szakasz – melynek során kialakul a csont és az implantátum közötti szoros kapcsolat – hozzávetőlegesen 3 hónapot vesz igénybe. Ezután következik – az implantátumok felszabadítása és a fej-nyak-részek behelyezése után – a fogpótlás készítése.


Fogápolás

Az implantátumos fogpótlás fokozott szájhigiénét igényel. Szükséges az implantátumok rendszeres, évenkénti orvosi kontrollja is.

 
Egyéb információk
Nagyker. partnerek
Munkatársakat keresünk!
Bannercsere
Link regisztráció
Szótár
Vásárlói vélemények
Hajhullás ellen
Advertisment:
Tyúkszem, szemölcs
Advertisment:
DR. IMMUN hajkúra
Advertisment: